Jegyvásárlás

Program


Bringára váltva - A Magyar Műszaki És Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása
2

Bringára váltva - A Magyar Műszaki És Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása

„Csoda, Robusta és Rakéta – annak a közlekedési eszköznek a fantázianevei, amely a legszorosabb kapcsolatban van az emberrel: az ember ereje hatja és szoros fizikai közelsége feltétele az eszköz mozgásának.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: november 5. vasárnap, 10:00

„Csoda, Robusta és Rakéta – annak a közlekedési eszköznek a fantázianevei, amely a legszorosabb kapcsolatban van az emberrel: az ember ereje hatja és szoros fizikai közelsége feltétele az eszköz mozgásának. Egy olyan közlekedési módról van szó, amelyről azt szoktuk mondani, hogy ha valaki egyszer megtanulta, akkor nem fogja elfelejteni.

 A Magyar Műszaki és Közlekedési és Múzeum 2023-as időszaki tárlata, - a „Bringára váltva” - az Északi Járműjavító Dízelcsarnokában mutatja be sokunk kedvelt eszközét a kerékpárt, - és annak történeti, társadalmi és sporttörténeti vonatkozásait. 

Az 1500 nm-en megépített „kerékpáros történelem” egyszerre kapcsol össze a múlt megoldásaival, közlekedési szokásaival és vetíti előre a jövő innovatív terveit, a „zöld közlekedésben” rejlő lehetőségeket. A jelen tárlata pedig megmutatja a fából készült futógépektől és a velocipédektől kezdve a legmodernebb, csúcskategóriás versenykerékpárokig tárul elénk az időtlen közlekedési eszköz formavilágának és használatának átalakulása.

Az időszaki tárlat az ipari örökség helyszínébe illeszkedve három nagy területen mutatja be a kerékpárt és annak használatát. Végig követhetjük a kerékpárok térhódítását itthon és külföldön, a biciklik fejlődését és fejlesztését, a legapróbb különlegességeket és személyre szabott átalakításokat. Bepillanthatunk a biciklik tulajdonosainak sporttevékenységébe, élethelyzetekbe, találkozhatunk a kerékpáros történelem legrégibb retro és legújabb csúcskategóriás darabjaival. Megfigyelhetjük Budapest hogyan igyekszik követni az bringások elvárásait, és biztonságos kerékpáros infrastruktúrát kialakítani. Ízelítőt kaphatunk országunk tókerülő kerékpárútjaihoz: a Velencei-, a Tisza-, a Fertő-tóhoz és persze a Balatonhoz. Világkörüli kerékpáros expedíciókhoz is gyűjthet jótanácsokat, akár Baliról tekernénk Amerikába vagy éppen a Kilimandzsáróra. A kerékpáros sportolóknak és versenyzőknek is készültünk kuriózumokkal. Magángyűjtemények becses kerékpárjainak legjobbjait és a legkülönfélébb konstrukciók mutatjuk be. Bajnokok mezeit, díjait és trófeáit is megszemlélhetjük. Akiknek a Tour de Hongrie, a Tour de France vagy Giro d’Italia jut először eszébe a kerékpározásról, azoknak szintén meglepetéseket tartogatunk

A hagyományos kiállítási eszközök mellett az időszaki kiállítótérben fellelhetőek olyan kreatív, interaktív megoldások, melyek játékosan vonják be a látogatókat a felfedezésbe. Látogatóinknak olyan felejthetetlen élményt kínálunk, akár az első önálló biciklizés.

Nyitva tartás

A Közlekedési Múzeum időszaki kiállítása június 23-tól október 23-ig látogatható.
Hétfő - Kedd ZÁRVA
Szerda - Vasárnap 10-17h

Megközelítés:

Az Északi Járműjavító bejáratát az Opera Eiffel Műhelyház parkolója felől lehet elérni.

A kiállítás helyszíne közösségi közlekedéssel kitűnően megközelíthető, így javasoljuk, ha módjában áll, válassza a fenntarthatóbb közösségi közlekedést!

A kiállítás tömegközlekedéssel az alábbi módokon közelíthető meg:

a Blaha Lujza tértől a 28-as, 28A vagy 62-es villamossal 8 megálló, 13 perc, az Eiffel Műhelyházig utazva.

A belvárostól, pl. a Deák Ferenc tértől 9-es busszal 11 megálló, 20 perc, az Eiffel Műhelyházig utazva.

A kiállítás az 1-es villamossal is megközelíthető, így a Kőbányai út / Könyves Kálmán körút megállónál kell leszállni, ahonnan mintegy 5-7 perc séta vagy egy megálló a 28, 28A vagy 62-es villamossal a kiállítás bejárata.

 

Ajánló


Félárú jegy: 2-18 év között, 62 éves kor felett, nyugdíjas, diák. Családi jegy: két felnőtt és két 18 év alatti…

Félárú jegy: 2-18 év között, 62 éves kor felett, nyugdíjas, diák. Családi jegy: két felnőtt és két 18 év alatti…

Félárú jegy: 2-18 év között, 62 éves kor felett, nyugdíjas, diák. Családi jegy: két felnőtt és két 18 év alatti…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!